Συμβουλές για την καταπολέμηση της υγρασίας στην ντουλάπα

 1. Αφαιρέστε όλα τα ρούχα από τη ντουλάπα.
 2. Ανοίξτε τα παράθυρα στο σπίτι. Υγρασία σημαίνει σπόροι από μύκητες που αιωρούνται στον αέρα. Οι σπόροι αυτοί είναι πολύ επικίνδυνοι για την υγεία  και το αναπνευστικό μας. Κάθε καθαρισμός από υγρασία επιβάλλει τον ταυτόχρονο καλό αερισμό του χώρου.
 3. Φορέστε μάσκα, γάντια μιας χρήσης και προστατευτικά γυαλιά. Προστατευτείτε από τους ύπουλους σπόρους της μούχλας!
 4. Γεμίστε ένα ψεκαστικό με :
  – 1 μέρος χλιαρό νερό,
  – 1 μέρος παχύρρευστη χλωρίνη,
  – 1 μέρος φυσικό χυμό λεμονιού καλά σουρωμένο.
 5. Ψεκάστε από απόσταση 20 εκατοστών τις περιοχές με μούχλα και λεκέδες.
 6. Τρίψτε μαλακά με τη σκληρή επιφάνεια ενός σφουγγαριού για τα πιάτα τους λεκέδες της μούχλας. Προσοχή πάντα να μη χαλάσουμε το έπιπλο από το δυνατό τρίψιμο. 
 7. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για 15 λεπτά. Όχι παραπάνω, δε θέλουμε να ποτίσει τελείως στους πόρους του ξύλου.
 8. Περάστε με ένα στεγνό πανί
 9. Τοποθετήστε έναν οικιακό αφυγραντήρα Puredry για να στεγνώσει την ντουλάπα ή στεγνώστε με ένα πιστολάκι  τελείως την επιφάνεια

Συμβουλές μετά το καθάρισμα :

 • Όταν αερίζουμε το δωμάτιο, μαζί με τα παράθυρα, ανοίγουμε και τα φύλλα από τις ντουλάπες. Οι ντουλάπες είναι επιρρεπείς στη συγκέντρωση υγρασίας, γιατί συνήθως είναι κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Δεν σιδερώνουμε μέσα στο δωμάτιο. Εάν πάλι δεν είναι εφικτό να το αποφύγουμε, τότε πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένο έναν οικιακό αφυγραντήρα χώρου. Το σιδέρωμα των ρούχων στο υπνοδωμάτιο, είναι βασικός λόγος ανάπτυξης υγρασίας.
 • Όταν τελειώσουμε το σιδέρωμα, ποτέ δεν βάζουμε τα ρούχα απευθείας στην ντουλάπα. Είναι ακόμα ζεστά και βγάζουν υδρατμούς (δηλαδή νερό σε ατμό, άρα υγρασία). Οπότε μετά αν κλείσουμε την ντουλάπα, τότε την μετατρέπουμε σε ένα κατάλληλο κλίμα ανάπτυξης μούχλας.
 • Η χρήση αρωματικών στην ντουλάπα δε σώζει το πρόβλημα, απλά αρωματίζει τον γεμάτο σπόρια μούχλας αέρα. Εστιάστε στη λύση και όχι στο κουκούλωμα του προβλήματος.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρούς αφυγραντήρες ντουλάπας Puredry Mini-D για να λύσετε το πρόβλημα μια γιο πάντα.
 • Για μεγαλύτερους χώρους, χρησιμοποιήστε οικιακούς αφυγραντήρες Puredry.