Προβλήματα Υψηλής σχετικής υγρασίας σε κλειστούς χώρους

Η υψηλή σχετική υγρασία >60% Σ.Υ. έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα: μαύρα στίγματα από μούχλα στις γωνίες, σε τοίχους και παράθυρα, νερό που στάζει σε τζάμια και περβάζια παραθύρων, άσχημες οσμές, ξεφλούδισμα της ταπετσαρίας στους τοίχους, σαθρές βαφές και θαμπό χρώμα στους τοίχους, κατεστραμμένα υφάσματα, διάβρωση ξύλινων κατασκευών, οροφές και πατώματα κατεστραμμένα, θαμπό χρώμα πατώματος, θρυμματίζονται και κιτρινίζουν οι γύψινες κατασκευές, μούχλα και δυσάρεστες οσμές στις ντουλάπες κλπ.

Το σοβαρότερο πρόβλημα βέβαια είναι οι επιπτώσεις που έχει για την υγεία μασ η υψηλή υγρασία στους εσωτερικούς χώρους. Μελέτες καταδεικνύουν ότι η υψηλή σχετική υγρασία >60% Σ.Υ. μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του αναπνευστικού και αλλεργίες. Πειραματικές μελέτες σχετικά με μεταδιδόμενα από τον αέρα βακτήρια και ιών έχουν δείξει ότι η επιβίωση αυτών των μολυσματικών οργανισμών ελαχιστοποιείται όταν η σχετική υγρασία είναι μεταξύ 50 και 60%. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι λιγότερες για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε περιβάλλον χαμηλής σχετικής υγρασίας. Η ύπαρξη των ακάρεων και μυκήτων εξαρτάται επίσης άμεσα από τη σχετική υγρασία. Η ανάπτυξη και πλήθος αυτών των μικροοργανισμών ελαχιστοποιείται όταν η σχετική υγρασία είναι κάτω από 50% και φθάνουν στο μέγιστο βαθμό στο 80% σχετικής υγρασίας. Τα περισσότερα είδη μυκήτων δεν μπορούν να αναπτυχθούν εκτός εάν η σχετική υγρασία υπερβαίνει το 60%.

Εάν το σπίτι σας, ο χώρος εργασίας σας, η αποθήκη σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, τότε ένας αφυγραντήρας Pyredry σας είναι απαραίτητος. Οι πελάτες συνήθως έρχονται σε μας όχι μόνο για την αγορά ενός αφυγραντήρα, αλλά γιατί ψάχνουν μια λύση στο πρόβλημα της υγρασίας, μούχλας ή συμπύκνωσης. Καθοδηγώντας τους πελάτες μας μετά από εμπειρία 23 χρόνων στην επιλογή του σωστού μοντέλου από την γκάμα των αφυγραντήρων Puredry είναι σίγουρο ότι θα εξαλείψουμε εξ ολοκλήρου την υγρασία και την ανάπτυξη μούχλας από τους προβληματικούς χώρους.

Οι οικιακοί αφυγραντήρες Puredry έχουν διετή (5 χρόνια) εγγύηση, εφαρμοσμένη με την ευρωπαϊκή οδηγία. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο έχουμε αύξηση των πωλήσεων κατά 30%, επιπλέον το 96% των πελατών μας συστήνουν ένα αφυγραντήρα Pyredry σε ένα φίλο τους και το 91% των πελατών που έχουν στην κατοχή τους έναν αφυγραντήρα Puredry δηλώνουν ότι έχει βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους.